Share

marți, 9 februarie 2010

din ciclul "Traian Basescu NU e presedintele meu"

Ma uit la o emisiune despre pensii. Nu imi vine sa cred ca 5 milioane de romani i-au votat pe astia. Nu, nu imi vine sa cred.

Un pedelist (destul de tinar)zice ca e normal ca guvernul sa sustina iesirea femeilor la 65 de ani la pensie. Pentru ca au vazut ei niste studii unde scrie ca speranta de viata la femei e mai mare decit la barbati... si in consecinta s-ar bucura oricum mai mult de pensie. WHAT??? Adica vezi doamne barbatii ar fi nedreptatiti.

Bun. Ma apuc sa caut si eu pe net care sint propunerile guvernului "Boc" pentru noua lege a pensiilor.

Dupa cum spuneam, din ciclul "Traian Basescu NU e presedintele meu", uite ce gasesc pe realitatea.net:

"Vârsta de pensionare va fi egalizată la 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, între 2014 şi 2030, eliminându-se astfel o diferenţiere pe care Banca Mondială şi Uniunea Europeană o catalogaseră drept discriminatorie. Următoarea decizie pe care va trebui să o ia politicienii este dacă speranţa de viaţă va fi calculată separat pentru femei şi bărbaţi sau dacă se va face o medie.

În cazul în care se va decide folosirea tabelelor diferenţiate, femeile ar urma să primească o pensie mai mică, pentru că punctele acumulate până la pensie ar fi distribuite pe o speranţă de viaţă mai mare. Dacă speranţa de viaţă luată în calcul este cea medie, asta ar însemna că unele dintre sumele economisite de bărbaţi vor fi redistribuite femeilor. Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 68 de ani, în timp ce la femei aceasta ajunge la 75 de ani, potrivit datelor INS. Deja, egalizarea vârstei de pensionare este de natură să elimine unul dintre avantajele femeilor la pensionare."

Ei? Sa traim bine, nu?

Sa nu ne pierdem optimismul insa. E posibil ca pe noi sa nu ne mai afecteze iesitul la pensie la 65 de ani si nici pensia mai mica la femei ... avem toate sansele sa crapam inainta de 65 de ani.

Fumezi? -> Naspa (fumatorii mor cu 5 ani mai repede)

Esti stresat la serviciu? -> Naspa (hai inca 6 luni - 1 an in minus)

Ai gene de cancere prin neam? -> Naspa (mai scadem vreo 5 - 10 ani, in functie de gena mostenita)

... si evident si mai naspa daca nu esti ECO. (prietenii stiu de ce)

.

7 comentarii:

  1. pai aaaa ... io cred ca lucrurile stau altfel de fapt : orice presedinte am fi "votat", oricine ar fi luat puterea tot sluguta umila si supusa a UE, NATO, masoni ... si alte gasti mafiote mondiale ar fi fost ....

    asa ca ... pantere roz sau verzi ... aveti grija de voi cum puteti ca nici vietuitoarele de prada nu mai sunt ce erau candva :)

    RăspundețiȘtergere
  2. kykyriky ce te-nfoi asa?are dreptate pantera! Tu traiesti bine?=)))

    RăspundețiȘtergere
  3. pai ma-nfoi, cum sa nu ma-nfoi mmiiiirrrrrrr

    ca nu traiesc bine si n-o sa traiesc atata timp cat suntem vanduti si cumparati la kilogram, etiketati, cantariti si numarati in dolari si euro pe cap de locuitor, hraniti cu kimicale si mascariti in toate manierele posibile din ordinul venerabililor de la UE, NATO ... etc. care pana la urma urma pe spinarile noastre huzuresc

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ma Cris nu mai scriem nimic?Abia am intrat si eu in febra scrierilor si gata?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cei din inaltele institutii de la UE sunt niste ipocriti infumurati care nu au mancat toata viata decat.. rochefort si duck à l'orange (ce credeati ca o sa spun :p ) Normal ca ii intereseaza chestiuni dintr-astea "metafizice" de genul "discriminarea" in sistemul de pensii. Iar astia din Romania.. ce sa mai zic, nici daca ar semna pentru a vinde Romania la en gros nu s-ar prinde ce semneaza. Indiferent de culoarea politica. Pe mine nu prea ma intereseaza cine pe spatele cui o sa manance la pensie. Ce ma deranjeaza este ca suntem condusi de niste capete tulburi care nu stiu sa organizeze o adevarata dezbatere publica!

    RăspundețiȘtergere
  6. argument : http://www.realitatea.net/verheugen--nimic-n-a-lovit-mai-tare-uniunea-decat-integrarea-romaniei_700081.html

    RăspundețiȘtergere