Share

miercuri, 14 aprilie 2010

Din ciclul... sa vedem ce mai gasim pe Google


Ha!

Deci sa incep cu inceputul: caut chestii pe Google. E, ca sa zic asa, o pasiune de-a mea ... "my guilty pleasure". Uneori stau ore intregi in fata calculatorului si ma minunez de toate chestiile interesante pe care le gasesc, incit uit de la ce pornisem, ce cautam de fapt. E minunat sa ai asa o pasiune. Devii un om informat!!!

Mai devreme m-am pus sa caut un job pentru cineva cu "economical background". Unde altundeva decit pe Google, evident. Intre timp ma mai uit si la anunturile din AdWords sa vad cum sint construite, ce verbe folosesc, ce URL-uri afiseaza, etc.

Si peste ce dau?

Ei bine, dau peste o lista cu muuuulti oameni care au aplicat la o multinationala supercunoscuta aici la noi la Romanica (nu zic numele companiei, nici cu ce cautare am gasit-o ca poate intre timp isi securizeaza si ei aplicatiile) Cit de tare!!! imi zic.

Lista cu nume, prenume, numar de telefon, adresa de mail si link catre o pagina cu CV-ul complet al fiecaruia. O iau, o pun intr-un excel sa vad cite sint... ordonez si vad ca sint 1082 de nume.

Partea cea mai distractiva totusi nu e asta. Ce mai vad eu pe pagina asta a lor?

Pai ce sa vad? Vad un meniu. Hmmm, meniu in imagini, fara title-uri pe linkuri, nasol, ce sa mai. Si mai vad daca apas pe butonul "Adauga Posturi" ajung int-o pagina de admin si ca am chiar si drept de editare de pozitii noi.

Asa ca ma apuc si eu sa editez niste joburi proaspete... vreo 4 (ca pe urma m-am plictisit) si le-am sugerat deci pe ce pozitii au nevoie sa angajeze URGENT oameni, cu o descriere sumara a ceea ce trebuie sa faca omul respectiv, pentru ca astfel de scapari sa nu se mai intimple.

Daca vad vreodata vreun anunt de la astia cu joburile sugerate de mine cred ca le cer comision.

Hi hi hi.


.

8 comentarii:

  1. Ce firma??????Spune, spune!!!! Ca daca nu..."c'est pas grave PMM":))))) Ai promis! Ai promis!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai de ce vrei sa mai stii? Ideea era ca sunt varza la capitolul administrare a datelor. Daca mi-as gasi numarul de telefon public pe Internet din cauza vreunei firme la care am aplicat i-as da in judecata!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu spun numele companiei pentru ca nu vreau sa descarce vreun destept baza de nume si sa spameze adresele de mail sau sa-i sune pe bietii oameni in scopuri de "Marketing".

    Dar ideea e, vorba lu Badea, "ma... cit de prost sa fi? Ei uite-atit de prost."

    Astia ar trebui in primul rind sa-si angajeze un tehnic care sa le securizeze aplicatiile si apoi un webmaster care sa aiba suficienta minte incit sa nu puna aplicatiile interne pe site. LOL

    RăspundețiȘtergere
  4. eeee poate ca nu sunt kiar asa de prosti cei de la firma respectiva !

    Ar putea fi ceva de genul : vrei o baza de date ? te ajutam noi - ete o mostra de 1082 exemple (mai mult sau mai putin reale) :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai am incercat cu numarul meu sa vad daca apare pe net:))
    Ma interesa sa aflu daca am fost si eu la ei la interviu:D
    Evident ca inainte de H pt ca de atunci sunt fidela "logodnicului meu":)))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu kykyriky, nu e cazul. Nu e vorba de vreo companie de software sau agentie de recrutare. E vorba de amatorism.

    RăspundețiȘtergere
  7. corina, nu esti printre aplicanti :).M-am uitat si eu de persoane cunoscute....n-am gasit pe nimeni pe care sa-l stiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok recunosc nu asta vroiam sa aflu!!! E o baza de date si am nevoie!!!!!!!!:)

    RăspundețiȘtergere