Share

luni, 19 aprilie 2010

Lasa Sfinte Petre ... stai sa vezi ce popor le dau

Da.

Ma uit la stiri si am impresia ca traiesc in bancul ala in care Sfintul Petre il intreaba pe Dumnezeu de ce a dat tarii asteia atitea frumuseti si atitea bogatii. Si parca raspunsul anecdotic se adevereste pe zi ce trece: Lasa, Sfinte Petre, sa vezi ce oameni le dau!.

De ce spun asta? Pai... vad aici niste calcule cu oamenii disponibilizati pe anul acesta. 52.000 pina acum.

- 17.000 din administratia locala
- 15.000 din ininvatamint
- 10.000 de la CFR
- 7.000 din restructurarea agentiilor guvernamentale
- 3.000 din reducerea numarului de asistati social
- si lista e deschisa in continuare...

Guvernul Boc a facut calculele si zice ca 75.000 de oameni trebuie disponibilizati. Pe de alta parte, specialistii BNR spun ca este nevoie cam de 100.000 de disponibilizari.

Si toate astea pentru ce? Pentru ca la sfirsitul lui aprilie, cind vine delegatia FMI, Guvernul alcatuit din oamenii aia de care-i spunea Dumnezeu lu' Sfintu' Petre sa arate ca a reusit sa creasca economia cu....suspans...da!!! fabulosul procent de 0.8%

Intrebarea mea si a multora de altfel este ce vor face oamenii astia? Cum se vor descurca? Din ce? Alta intrebare ar fi care e rostul sa tai veniturile alora cu salarii si asa mici? De ce pastrezi 23 de directori intr-o primarie (tot caut linkul unde am gasit asta si nu il mai gasesc)si dai afara 23 de profesori? In fine, multe "De Ce"-uri fara nici un raspuns.

De ce sa iesim la pensie la 65 de ani? De ce sa platim spitalizarea prin vestitele cupoane de sanatate? De ce sa avem tichetele de masa si tichetele cadou impozitate? De ce sa platim impozit pe intrarea in curte? De ce...?...?...si altele

Ei bine, pentru ca noi i-am ales p'astia.

Doamne, cita dreptate aveai Tu!

.

5 comentarii:

  1. Cris eu nu i-am ales!!!!!!! Si Da, am fost la vot!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. povestea asta cu "noi i-am ales" asa ca sa ne spalam cu ei pe cap e un pic demodata :))

    in primul rand ca NU noi facem jocurile astea de culise : poate nu-ti vine sa crezi dar mersul lucrurilor in tarile Est-Europene si nu numai, este dat de marile puteri ale lumii (nu ma refer la Obama :P).

    Tot ce se intampla - cum bine ai sesizat si tu, este impus de UE si alte "structuri" binevoitoare si tot ce se ascunde in spatele lor.

    Uita-te la ce se intampla cu Grecia : un faliment determinat si calculat ca sa o cumpere acum ieftin la kilogram : 3 la 10.000 :))))

    si totusi ... patriotismul tau, desi cam "panterist", e laudabil :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. corect, se intimpla lucruri nasoale in toata Europa, nu zic ca noi sintem rau si altii o duc in roz.

    Dar, zic ca anul trecut la noi a fost campanie si a fost JAF! Muuuulti bani, bani ai statului, au fost directionati de astia intr-un singur scop: sa se mentina tot ei la putere. Bani pentru spectacole (vezi Ritzi), bani pentru campania lui Base in Roma si Milano (vezi Udrea), bani convins oamenii sa voteze cu cine trebuie, etc. Pomeni electorale au fost in toti anii, dar in 2009 pomenile astea au fost asa, pe fata si pe bani multi.

    Si multi bani pentru "atragerea oamenilor in partid", pentru ca in PDL eu nu vad oameni care sa se fi inscris din convingere, nu, in PDL vad niste oameni care s-au bagat acolo ca sa le iasa si lor ceva din treaba asta. Si pdl-ul a dat si da in continuare.

    Si uite ca acuma dau din colt in colt pentru ca nu mai au de unde da. Si uite ca acuma ne cocoseaza pe noi cu taxe, ne trimit in somaj ca sa nu mai avem nici salarii, ne tin in serviciu pina murim ca sa nu mai avem pensii, si tot asa.

    Au fost si sint nechibzuiti.

    Am zis

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru ca nu vreau sa ai tu ultimul cuvant: Am zis EU!!

    RăspundețiȘtergere
  5. pai asta e singura solutie : inscrie-te in PDL :D si da coate in cap la altii ca sa-ti fie tie bine :)))

    daca te uiti un pic in urma in istorie constati ca au fost exterminate si dez-nationalizate regiuni si tari intregi si repopulate cu alte "neamuri" pentru dominare si manipulare

    Acum se intampla acelasi lucru dar prin alte metode si mai cu manusi :P

    RăspundețiȘtergere